Les opinions expressades en aquest blog són totalment personals i mai podran ser preses com declaracions formals de cap grup, club, associació o institució, independentment de la meva pertinença o dels càrrecs que en elles pugui ocupar. Al mateix temps no em faig responsable dels comentaris que es puguin fer a les meves opinions ni necessàriament tinc per què compartir-los.


DREAMS COME TRUE!!!

...Throw wreaths of fadeless flowers to the victors

In the race and in the strife!

Create in our breasts, hearts of steel!...

Himne Olímpic



16.5.11

L’Esperit o la Lletra

Explica un conte sufí, que hi havia una vegada un home tant turmentat pels seus problemes que va jurar que, si es solucionaven, vendria la seva casa i donaria als pobres tots els diners obtinguts en la seva venda.
Els seus problemes es van solucionar “miraculosament” i va arribar el moment en què es va adonar que havia de complir el seu jurament, però… no volia regalar tants diners, de manera que va idear una forma d'eludir la situació.
Va posar la casa en venda, valorant-la en una moneda de plata. No obstant això, qui comprés la casa havia d'adquirir un gat. El preu demanat per aquest animal era de deu mil peces de plata. Va haver-hi qui va comprar la casa i el gat. L'home va donar als pobres la moneda de plata i va guardar en les seves butxaques les deu mil peces restants.

Va complir amb la Lletra... però, era aquest l'Esperit?

Quan el passat mes de març, el president de la Federació Catalana de Vela va cessar als dos vicepresidents i al secretari, es va carregar l'esperit, com l'home del conte sufí.

La presentació d'una candidatura a les eleccions de la FCV, davant la Junta Electoral, consta d'una relació de candidats a la Junta Directiva encapçalats pel candidat a President. Després, una vegada guanyades les eleccions, el president distribueix els diferents càrrecs entre els membres de la candidatura (art. 67 dels Estatuts de la FCV). En les últimes eleccions es va fer així, seguin la LLETRA però també l’ESPERIT i complint amb el pacte existent i en el que s’havia transmès en campanya i en el programa, el President va distribuir els càrrecs. Fins a aquí, tot correcte.

Una altra cosa és voler redistribuir els càrrecs més tard, una mica abans d'arribar a l'equador del mandat. Aquí es creen dos camins, el de la LLETRA i el de l’ESPERIT.

El de la LLETRA, és clar: “… d'acord amb els estatuts puc fer-ho, i ho faig… destituïm a “fulanito” i nomenem a “menganito”… i santes pasqües….aquí no ha passat res!!!

El de l’ESPERIT és mes complex, aquí entren en joc valoris i virtuts humanes…. l'honestedat, el compromís, l'amistat,… i si vols que prevalguin no pots prendre certes decisions.

Gerard, la candidatura que va guanyar les passades eleccions, va sorgir d'un projecte anterior amb anys de treball. Les persones que en el seu moment van iniciar aquest projecte són les que avui has destituït. Són les que van acceptar que tu encapçalessis la candidatura reservant-se les dues vicepresidències amb les seves àrees esportives, ja que aquesta era la seva il•lusió, poder desenvolupar i impulsar els projectes esportius pels quals portaven anys treballant com a futurs candidats però també com a gestors en els seus respectius clubs, és a dir amb experiència acumulada. I aquest projecte esportiu és el que va quedar plasmat en els apartats corresponents del dens programa electoral que, en el seu moment, varem presentar i on quedaven clars, a més, els càrrecs que cadascun exerciria en la futura Junta Directiva i així ho varem escriure i transmetre als presidents de clubs, a les seves juntes directives i als representants dels diferents estaments (tècnics, jutges i esportistes), membres de l'Assemblea, aquest era l’ESPERIT.

En els comunicats oficials que es van fer des de “Hissem la vela del Canvi”, en els articles publicats per la premsa, en les reunions en els diferents clubs que varem visitar junts o per separat, sempre explicàvem que la cúpula de la Federació estaria formada per Gerard Esteva com a president i Octavi Candela i Tony Colom com a vicepresidents. Tu mateix em demanaves que t'acompanyés les màximes vegades possibles, sobretot quan es tractava de visitar clubs amb port als quals desconeixies totalment, per donar major credibilitat al projecte donada la teva joventut i inexperiència. Això és el que varem proposar… aquest és l’ESPERIT… i això és el que van votar molts dels membres de l'Assemblea als quals ara, amb la nostra destitució, també has traït… van votar a un Gerard Esteva, que acabaven de conèixer, però que estava acompanyat per dos vicepresidents, alhora presidents de clubs, amb molts anys gestionant la vela des de les seves entitats.

Aquest és l’ESPERIT que no has sabut mantenir ni respectar. Era molt molest per a tu tenir dos vicepresidents i un secretari que des de fa mesos qüestionant la teva gestió i intentaven aturar el teu desenfrenament, que a portat a la nostra Federació a un dels pitjors moments de la seva història. La teva ambició personal no te límits, ja ho has demostrat més d’un cop i es una llàstima perquè ets massa jovenet perquè cada dia més gent descobreixi com ets en realitat… Però, aquesta vegada, tenies la LLETRA per treure't les castanyes del foc… com en el conte sufí!!!

Alguns enllaços on queda ben reflectit l’ESPIRIT... qui serien els dos vicepresidents per als propers quatre anys, que és el període pel qual ens varem presentar, i ja des del primer moment, des del moment de demenarar l'aval:

CARTA DEMANANT L’AVAL ALS PRESIDENTS
PRESENTACIO CANDIDATURA
COMUNICAT DE LA CANDIDATURA “HISSEM LA VELA DEL CANVI”
PROGRAMA ELECTORAL (PAGINA 4/89)
RETALL DE PREMSA – DIARI AS 5-3-2009
RETALL DE PREMSA – DIARI AS 20-3-2009
RETALL DE PREMSA - LA VANGUARDIA

Com es pot veure, des de el principi havien uns càrrecs mol ben definits: el de President i els dos vicepresidents. A més els de Tresorer i Secretari ja es mencionaven a la pàgina 4 del Programa Electoral. Y així ens varem sotmetre a la confiança dels votants.

Gerard, al final dels teus dies quan facis repàs del que ha estat la teva vida i del que t'hagués agradat que fos, t'adonaràs que no ho vas aconseguir perquè no vas ser honest ni amb la gent ni amb els compromisos que havies adquirit. Vas voler arribar a la meta que et vas proposar sense importar-te abandonar o trepitjar a qui fos, inventant-te qualsevol excusa per fer-ho (això mantenia la teva consciència tranquil•la). L'important era “trepar”, “trepar”, “trepar”!!!... però tot això et va passar factura!!!

Un article escrit ja fa mesos on algú ja t’havia vist el “plumero”!!!

ABC de la Vela

2 comentaris:

  1. A parte de reprochar el echo de haber cesado a 2 vicepresidentes ¿que otra cosa hay que reprochar? solo veo quejas por haber sido cesado pero no leo motivos ni razones de peso. Es licito querer crecer como persona y como profesional.
    No hay que poner trabas a la evolución y a los cambios.
    Yo puedo presentarme en alguna candidatura con muy buenos propósitos pero luego la realidad dirá si estoy en el buen camino o me he desviado y si es así y alguien está por encima mio tendrá todo el derecho a quitarme del camino.
    Sin mas pido disculpas por si pudiera ofender mis palabras

    ResponElimina
  2. Tony Colom18/5/11 23:15

    No, no ofendes, has expresado tu opinión a igual que yo la mía y de forma correcta, quizás hubiese preferido que no lo hicieses desde el anonimato, sino con nombre y apellidos como lo hago yo, entre otras cosas porque no suelo responder a anónimos. Bien, tienes razón en que es lícito crecer como persona y como profesional, lo que sucede es que precisamente de eso hablo en mis reflexiones en que difícilmente se crece como persona si no pones los valores por delante, el compromiso adquirido, la palabra dada, y es una lástima que alguien tan joven olvide todo esto. En lo que respecta el crecer profesionalmente, creo que estas confundido, este no es el lugar, los directivos de clubes y federaciones deportivas no somos profesionales, a los dirigentes se nos elige para un periodo determinado y ejercemos de forma altruista durante este período. La profesión la ejercemos en otra parte. Cuando nos presentamos como candidatos lo hacemos porque podemos aportar nuestra experiencia en la gestión, no venimos a aprender. Por ejemplo el actual Presidente de la Federación de profesión, y así consta en el programa electoral, es músico... como verás no creo que sea este el lugar para crecer profesionalmente. No hay que poner trabas a la evolución y a los cambios, por supuesto, siempre que sean positivos, y en este caso beneficiosos para el colectivo que formamos la Vela en Catalunya: clubes, regatistas, técnicos,… Pero tienes razón se ha puesto una traba importante a la evolución y a los cambios que a nivel deportivo plasmaron en el programa electoral los dos vicepresidentes cesados.
    Por último, lo de “quitar del camino”, has de saber que es la Asamblea quien elige y por lo tanto debería ser la Asamblea quien juzgara y “quitara del camino” eso es lo que intento explicar con lo del Espíritu y la Letra!!!.
    En todo caso, mi querido Anónimo, gracias por tu participación, estoy a tu disposición si lo deseas para aclararte personalmente y más ampliamente cualquier información que precises. Mándame un correo y concretamos para vernos, quizás algunos hechos documentadas que te puedo explicar te ayuden a hacerte una idea más clara de lo sucedido y de lo que está sucediendo.
    Tony

    ResponElimina