Les opinions expressades en aquest blog són totalment personals i mai podran ser preses com declaracions formals de cap grup, club, associació o institució, independentment de la meva pertinença o dels càrrecs que en elles pugui ocupar. Al mateix temps no em faig responsable dels comentaris que es puguin fer a les meves opinions ni necessàriament tinc per què compartir-los.


DREAMS COME TRUE!!!

...Throw wreaths of fadeless flowers to the victors

In the race and in the strife!

Create in our breasts, hearts of steel!...

Himne Olímpic



3.5.11

Si oblidem els orígens...

Certament quan t'arriba una notícia com la de la dimissió de tot l'equip que formava la Secretaria de Classe de Vela Llatina i amb això la fi d'un projecte, sents que has perdut alguna cosa que forma part de la teva vida, sobretot quan la teva vida es mou entorn de l'amor que sents pel mar i per la vela.

Escoltant a Joaquim Soler, ex-secretari de classe, a 360ràdio (ESCOLTA L'ENTREVISTA AQUÍ) he percebut el desencantament i la fustració per la tasca inacabada. Set anys d'esforços per portar un projecte endavant, un projecte que va convèncer a l'anterior J.D. de la FCV i pel qual Segimón Obradors va apostar.

Ara cal preguntar-se que hem fet malament o que hem deixat de fer per arribar a aquesta situació i per descomptat què podem fer per reflotar les il·lusions dels que aposten amb el seu coneixement, amb el seu treball i també amb el seu romanticisme per evitar que la VELA LLATINA, amb majúscules, caigui en l'oblit.

Tal com diu Joaquin Soler en l'entrevista, ha faltat la sensibilitat dels clubs. Molt possiblement sigui així però també des de la Federació Catalana de Vela es podria actuar. Per exemple, per què el projecte de Campionat de Clubs, per a tripulacions infantils-juvenils, que s'està gestant no es relaciona amb la Vela Llatina? Des de les primeres propostes jo, en aquell moment membre de la J.D. de la FCV, vaig demanar que es relacionés aquest campionat amb l'esport escolar. Ara vaig més lluny, per què no es realitza en embarcacions aparellades amb vela llatina?.
 
En un campionat com aquest hauria de ser, on la competició queda en un segon pla després del coneixement i aprenentatge de la vela així com dels valors que a la vida poden aportar, unir tot això amb tradició, no és gens desgavellat. És una idea que aquí queda, per si som a temps de tornar a il·lusionar a aquests enamorats del mar, de la vela i de la tradició que avui han tirat la tovallola.
 
Si els Clubs han d'adquirir una embarcació per a aquest campionat per què no de Vela Llatina i si a més ho relacionem amb l'esport escolar, perquè no compartir els costos amb els Consells Escolars i AMPAS, o/i amb ajuda de algun patrocinador del sector de material escolar, on la crisi no ha ofegat tant!... en tot cas la FCV és la que pot coordinar i tirar del carro per a aquestes iniciatives i a igual que s'aboca, i ben fet, en la promoció d'altres classes també tradicionals, amb molta menys història, hem d'esperar que reculli el testimoni i que no permeti que les properes generacions solament puguin veure un aparell de vela llatina en els gravats i fotografies dels llibres d'història de la navegació o viatjant a altres països on han sabut apreciar aquesta herència que avui encara tenim a casa nostra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada